Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Unelmia & intohimoa työn arjessa
Takaisin

Unelmia & intohimoa työn arjessa

Miten työ ja maailma muuttuvat ja ketkä ovat tulevaisuuden voittajia, mistä löytyy oman työn flow, miten kasvattaa työyhteisön energiatasoa, mistä kumpuaa tulevaisuuden johtajuus, miten intohimo välittyy asiakkaalle. Mercuri on koonnut 25 vuoden ajan vuosittaisiin seminaareihin erilaisissa asiantuntija-, esimies- ja assistenttitehtävissä toimivia ammattilaisia ajankohtaisten teemojen ympärille. Nyt ensimmäistä kertaa yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa järjestetty Työn LUMO – Business kohtaa kulttuurin jatkaa tätä perinnettä uusin kuvioin.

Työn tulevaisuus - Johtajuus - Vuorovaikutus - Asiakastyö intohimona - Minä intohimona - Kulttuuri & hyvinvointi…

Näistä aineksista syntyy #työnlumo. Tiistaina 28.4.2015 seminaarimme viritti osallistujat työn lumon taajuudelle & verkostoitumaan, ja päivän päätti huikea Kesäyön unelma –baletti. Jokainen seminaariosallistuja tekee omanlaisensa matkan Työn LUMOOn. Tässä poimintoja yhdeltä #työnlumo päivän matkalta:

Frank MartelaFrank Martela

Manage your energy, not your time! Tulevaisuuden työssä ratkaisevinta ei ole aika tai paikka, vaan tulos. Sitä saa mitä tilaa – sisäinen motivaatio on tärkein menestystekijä työhyvinvoinnin ja myös työssä menestymisen kannalta. Elämän tarkoitus: tee itsellesi merkityksellisiä asioita siten, että teet itsestäsi merkityksellisen toisille ihmisille.

Ville TolvanenVille Tolvanen

Ihmiset janoavat kokemuksia. Ei ole sosiaalista mediaa, on ihmisten Internet – kyse ei ole työkaluista, vaan ihmisten tavasta olla yhteydessä. Liiketoimintakin on ihmisten välisiä suhteita. Tietoa pitää välittää, ihmiseltä ihmiselle, ole läsnä & äänessä, jaa & luo mainetta. Tulevaisuuden duuni tehdään älytilassa parviälyllä. 

Juhana TorkkiJuhana Torkki

Puhu toisille siten kun toivoisit itsellesi puhuttavan. Näytä vain sellaisia PowerPointteja kuin itsekin haluat nähdä. Uskalla heittäytyä, kertoa tarina. Jos haluat vaikuttaa, opettele puhumaan alitajunnalle. Puhujan kertolasku: aika x yleisön lukumäärä = Mietipä miten käytät sen! Puolen tunnin valmistautumisohjeet jokaiselle puhujalle.

Tuomi KariniemiTuomi Kariniemi

Motivaatio ei ole staattista, sitä ei voi havainnoida; Tunnista myrkyt, esteet, katalyytit ja ravinteet. Kaikkein tärkeintä ihmisille on asioiden eteneminen, että työssä edistytään – varmista että voit nähdä että työ etenee. ”Laita isot kivet paikoilleen, ettei hiekka (sälä) täytä kaikkea aikaa!”

Aleksi LitovaaraAleksi Litovaara

Mindfulness on tietoisuus – ajatus, tunne ja toiminta tässä ja nyt, vertaamatta, uteliaana. Aloittelijan mieli: lähesty tietoisesti asioita uusin silmin, päästä irti ja anna tilaa! Kevyet harjoitukset mielen ja kehon muskeleille toimivat työssä ja arjessa.

Pääjohtaja Päivi Kärkkäinen | Suomen Kansallisooppera | kuvaaja Heikki Tuuli 2012

Päivi Kärkkäinen

Kovat faktat taustalla: kulttuurilla on häkellyttävät vaikutukset hyvinvointiin. Oma hyvinvointi näkyy työelämässä, koko työyhteisössä. Skannaa mieltäsi ja anna tunteiden tulla! "Pää pilvissä, jalat maassa, sydän lämpimänä!"

Työn LUMO on inspiroitumispäivä liike-elämän ammattilaisille: HR-johto ja -asiantuntijat, johdon assistentit, palvelutoiminnot - yritysten & organisaatioiden avainhenkilöt. Tapahtuma saa jatkoa vuonna 2016: jätä meille yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisten joukossa tarkemmin lisää! 

Tiivistelmät esityksistä Työn LUMO –seminaarissa oopperassa 28.4.2015:

Frank Martela | Kohti innostusta – Tulevaisuuden työssä tuottavuus syntyy sisäisen motivaation kautta

Ville Tolvanen | #V #palveluvisio #tulevaisuus

Juhana Torkki | Kohti ihmislähtöistä viestintää

Tuomi Kariniemi | Oman työelämän kulttuurista

Aleksi Litovaara | Mindfulness ja uudet näkökulmat itsensä johtamisessa

Päivi Kärkkäinen | Kulttuurin vaikutus hyvinvointiin

Työn LUMO saa jatkoa vuonna 2016! Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa lisää? Jätä yhteystietosi

Unelmia & intohimoa työn arjessa