Pitkäaikainen kumppanuus myyntitaitojen kehittämisessä: Case Veho

Veho on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1939 Mercedes-Benzin maahantuojaksi. Veho tarjoaa monipuolisia liikkumisen palveluita ja kuljetusratkaisuja henkilöautoista pakettiautoihin ja raskaisiin kuorma- ja linja-autoihin Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa.  Vuoden 2022 liikevaihto oli 1,6 miljardia euroa ja henkilöstöä konsernin palveluksessa oli keskimäärin 2.200.

Varaosamyyjien jatkuva ammatillinen kehittäminen myyntivalmennusten avulla

Mercuri Internationalin ja Vehon yhteistyö on kestänyt yli 10 vuotta ja siitä on muodostunut tiivis ja vuorovaikutuksellinen kumppanuus, joka on kehittynyt ja muokkautunut vuosien varrella Vehon tarpeiden ja toiveiden mukaan. Veholla toteutettu jatkuva valmennuskokonaisuus keskittyy heidän koko verkostonsa varaosamyyjien ammatillisten pätevyyksien kehittämiseen.  Yhdessä päämiestensä (Mercedes-Benz AG ja Daimler Truck AG) kanssa Veho tahtoo luoda ja kehittää vahvaa ja tasalaatuista osaamista henkilöstönsä keskuudessa.   

Mercurin valmentaja suunnittelee ja kehittää valmennussisältöjä yhdessä Vehon omien asiantuntijoiden kanssa ja kumppanuus sekä yhteisymmärrys on vuosien saatossa kehittynyt sujuvaksi ja luontevaksi.

Valmennukset toteutetaan myös yhdessä ja valmentajina toimivat sekä Mercurin valmentajat että Vehon omat asiantuntijat. Näin työnjaosta ja toteutuksesta saadaan optimaalinen.  Taustalla oleva pitkäaikainen kumppanuus on tukenut yhteistyön kulkua ja kehitystä vuosien varrella.

  • Valmennusten tavoitteena on lisätä osallistujien ammattitaitoa ja ne soveltuvat kaikille  varaosamyyjille aiemmasta osaamistasosta tai kokemuksesta riippumatta. 
  • Varaosamyyjien osaamisen kehittäminen sisältää niin teknisen- kuin järjestelmäosaamisen sekä vuorovaikutustaitojenja tiimityöskentelyn kouluttamisen. 
  • Osallistujia on tähän mennessä ollut n. 200-300

”Sain hyviä vinkkejä omaan tekemiseen sekä asioiden palauttamista mieleen”

”Sain motivaatiota ja uusia vinkkejä myyntiin”

”Sain ideoita lisämyyntiin ja oman ajan hallintaan”

”Sain työkaluja omaan myyntityöhön. Lisämyyntiä!”

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä valmennusyhteistyöhön Mercuri Internationalin kanssa. Luotettava ja pitkään jatkunut kumppanuus on tehnyt yhteistyöstämme toimivan ja valmennustyötä on aina ollut helppo kehittää yhdessä eteenpäin.

 

Mika Simolin, Veho Suomi