Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mitä kasvuyritykset tekevät toisin
Takaisin

Mitä kasvuyritykset tekevät toisin

Kasvuyrityksistä on muutamassa vuodessa tullut todellinen muotisana suomalaisessa liike-elämässä. Kasvuyritys-mantraan törmää niin poliittisessa keskustelussa, yritysjohtajien puheissa, yliopistojen kurssitarjonnassa kuin nuorten opiskelijoiden unelmia kuunnellessa.

Vastavalmistuneet ekonomit ja diplomi-insinöörit halusivat ennen hyväpalkkaisiin ja vakaisiin työsuhteisiin suurissa yrityksissä, nyt yhä useamman opiskelijan unelmana on oman yrityksen perustaminen ja kasvattaminen. Suomen työllisyys ja taloudellinen hyvinvointi on ennen ollut tapana perustaa suurten teollisuusyritysten varaan. Nyt kännykkänokian jälkeisenä aikana yhä useampi poliitikko ja talouden vaikuttaja kertoo uudenlaista tarinaa: Tulevaisuus on kasvuyrityksissä. Uutta Nokiaa ei tule. Perinteisen teollisuuden työpaikat vähenevät. Kasvuyritykset työllistävät. Kasvuyritykset pelastavat hyvinvointiyhteiskunnan. Kertojasta riippuen kasvuyritysten varaan lasketaan tulevaisuuden työllisyys, valtakunnan verokertymä, hyvinvointivaltion pelastaminen, yksilöiden vaurastuminen, ja niin edelleen. Kasvuyritysten merkityksestä Suomen menestykselle tuntuu vallitsevan suuri yhteisymmärrys.

Moni suomalainen yritys tavoittelee tällä hetkellä kasvua rohkeammin, kuin mihin yrityskulttuurissamme on menneinä vuosikymmeninä totuttu. Moni yritys on siinä jo onnistunut! Kysymys kuuluukin, mitä kasvusta haaveilevat yritykset voisivat oppia niiltä suomalaisilta yrityksiltä, jotka ovat jo onnistuneet merkittävän kasvun luomisessa. Tästä lähtökohdasta syntyi Kasvun johtajat -tutkimus: tavoitteena on auttaa mahdollisimman montaa suomalaista yritystä merkittävän kasvutarinan toteuttamisessa. Uskon, että menestyvän yrityksen kasvusta hyötyvät niin yritysten omistajat, työntekijät, yhteistyökumppanit, alihankkijat kuin asiakkaatkin. Tässä yhtälössä voittaa lopulta koko yhteiskunta.

Olen kohta vuosikymmenen ajan konsultoinut ja valmentanut työkseni yrityksiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhteistä kaikille näille yrityksille on ollut kannattavan kasvun tavoittelu. Keinot, joilla sitä on tavoiteltu, ovat vaihdelleet paljon. Olen nähnyt aitiopaikalta hyvin monenlaisia tapoja johtaa yritystä ja ihmisiä. Samalla näkemyksiä siitä, minkälainen johtaminen näyttäisi toimivan hyvin ja minkälainen heikommin, on kertynyt paljon. Esimerkkinä tällaisesta näkemyksestä toimii hyvin ajatus osallistavasta johtamisesta. Osallistavalla johtamisella tarkoitan sellaista johtamistyyliä, jossa organisaatio sitoutetaan mahdollisimman laajasti mukaan yrityksen tavoitteiden määrittelyyn sekä strategian luomiseen ja toteuttamiseen. Muun muassa tämän johtamistyylin toimivuutta testattiin Kasvun johtajat -tutkimuksessa.

Kaikkiaan yli 400 suomalaista johtajaa ja esimiestä vastasi marras-joulukuussa 2014 Kasvun johtajat Suomessa -tutkimukseen. Tutkimus selvittää johtamista suomalaisissa kasvuhakuisissa yrityksissä, yrityksen koosta ja iästä riippumatta. Tulokset osoittavat selviä eroja siinä, miten kannattavasti kasvavia yrityksiä johdetaan verrattuna heikosti menestyviin ja tappiollisiin yrityksiin.

Tulokset osoittavat muun muassa sen, että osallistava johtaminen on selvästi tyypillisempää kannattavasti kasvavissa yrityksissä. Sekä sen, että vastaajien mielestä kasvujohtajan tärkein ominaisuus on kyky innostaa ja motivoida.

Teppo Heikkinen

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää tuloksista? Mietitkö, miten tehdä oma positiivinen kasvutarina? Ota yhteyttä: Juha Alanen

Mitä kasvuyritykset tekevät toisin