Myyntiprosessi tuo rahan taloon

Tutkitusti: Menestyvät yritykset ovat määritelleet myyntiprosessit ja toimintamallit eri tilanteisiin, kuten uusasiakashankinta, ostouskollisuuden vahvistaminen ja Key Account Management.

Konkreettisesti määritellyt ja kuvatut myyntiprosessit sekä tarvittavat mittarit ovat edellytys tehokkuuden parantamiselle – ja kannattavalle kasvulle. Joskus voi käydä niinkin, että toimintaympäristö, markkina ja asiakkaiden toiminta tai yritys itse (yritysostot, uudet tuotteet, palvelut, ratkaisut) on muuttunut nopeasti, jolloin vanhat prosessit ja toimintamallit laahaavat perässä, eivätkä vastaa nykytilanteen tarpeisiin.

Hyvä ja toimiva myyntiprosessi ja systematiikka ei kahlitse myyjien luovuutta!

Parhaimmillaan myyntiprosessi kuvaa kaupallisten toimintojen yhtenäisen ja tehokkaan, eri tilanteisiin määritellyt toimintamallin, mittarit, ja tarvittavat työkalut. Se ohjaa toimintaa ja huomioi modernin myynnin ja markkinoinnin mahdollisuudet ja työvälineet, ilman että myyjien luovuus olisi kahlittuna.

Miten nykyinen myynnin prosessi ja toimintamalli vastaavat vallitsevaa tilannetta? Entä onko kaupallisen toiminnan johtamisen malli ja kulttuuri tai myynnin tulosten ennustettavuus toimiva kombo modernin myynnin näkökulmasta?

Myynnin prosesseille ja toimintatavoille voi olla kehittämisen tarvetta ainakin näissä tilanteissa:

  • kun haluat arvioida myyntisi tehokkuutta ja löytää tehokkuus- ja tehottomuustekijät
  • kun haluat saada parempia tehoja irti asiakastyöskentelystä ja parempaa tuottaa myyntiorganisaatiosi tekemiselle
  • kun haluat yhdistää ja tehostaa myynnin, markkinoinnin ja muiden asiakastyöhön osallistuvien vastuualueiden tekemistä
  • kun haluat nostaa kaikkien myyntiin osallistuvien tuloksellisuutta ja saada uudet henkilöt nopeasti tulosvauhtiin.

Lue lisää konsultointipalveluistamme B2B-myyntiorganisaatioille. Kerromme mielellämme tarkemmin lisää, kuten myös kokemuksia ja tuloksia toteuttamistamme asiakashankkeista myyntiprosessien tehostamisen osalta.

Lataa tästä Myynnin konsultointipalvelut esitteemme
Myyntiprosessi tuo rahan taloon

Tutustu myös!

Mitä systemaattinen myynnin johtaminen tarkoittaa käytännössä

Lue lisää