Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Mitä systemaattinen myynnin johtaminen tarkoittaa käytännössä

Monet myyntiorganisaatiot ovat isojen muutosten edessä. Kannattava kasvu, myynnin kasvu, on lähes mahdotonta tekemällä asioita siten kun on aina ennenkin tehty. Muutosvoimia ovat esimerkiksi markkinan ja asiakkaiden ostamisen muutokset. Tai vaikkapa järjestelmäuudistukset.

Systemaattinen myynnin toiminta vaatii sitoutumista paitsi myynnin johdolta myös koko myyntitiimiltä. Oikein tehtynä muutosprojekti ei ole ”muutospeikko” – valtaosa työstä on aina sellaista, mitä pitäisi muutenkin tehdä, arjen tekemistä, kohti asetettua tavoitetta.

Veho Hyötyajoneuvoissa myynnin muutosprojekti käynnistyi vuonna 2015, ja tähän mennessä tehty työ on tuottanut erinomaisen tuloksen.

Keskiviikkona 11.4.2018 Aamu Mercurissa -aamiaistilaisuudessamme myynnin johtamisen systematiikkaan johdattelivat Jouni Kummala (Veho Hyötyajoneuvot) ja Petri Maliranta & Marko Majamäki Mercurista. Videolla aamun jälkipelit.

Lataa tästä Aamu Mercurissa 11.4.2018, Myynnin johtamisen prosessi x mittarit x kulttuuri = Paremmat tulokset -puheenvuorojen materiaalit:

Lataa täst Aamu Mercurissa 11.4.2018 materiaali