Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Ota myynnin muutosvoimat haltuun!

Ostaminen on muuttunut. Kyllä. Ja nyt tarvitaan ratkaisuja myynnissä.

”Menestyvää yritystä ei pelasta mikään”, näin totesi aikoinaan eräs johtaja. Aika jyrkkä kommentti, mutta toisaalta tässä on iso viisaus takana. Jos tottuu ja tuudittautuu menestykseen, kasvuun tai markkinan hyvään imuun, eikä kehitä jatkuvasti ja katso mäen yli, on erittäin mahdollista, että yritystä ei pelasta mikään.

Myymisen ja ostamisen maailma on muuttunut viime vuosien aikana erittäin paljon, ja kaikella todennäköisyydellä tämä muutos jatkuu edelleen. Muutostilanteessa yrityspäättäjät janoavat tarkempaa tietoa ja näkemyksiä eri toimialoilta, ja tästä syystä selvitimme johdon näkemyksiä tulevaisuuden muutosvoimista. Miltä myynti ja myynnin johtaminen näyttävät, ja mitkä ovat tärkeimmät kasvun avaimet tulevaisuudessa.

Tässä artikkelissa on kooste Myynnin muutosvoimat 2017 -selvityksessämme esiin nousseista muutosvoimista, myyntitoiminnon kehittämisen fokusalueista ja vastaajien näkemyksistä siitä, millaisella myynnillä ja myynnin johtamisella tulevaisuudessa menestytään. Artikkeli sisältää myös näkemyksemme muutosvoimien haltuun ottamiseksi – ratkaisuja B2B-myynnille, kuinka kohdata ostamisen muutos.

Lataa ja lue Myynnin muutosvoimat 2017 -selvityksen raportti:

 

 

Tietoa Myynnin muutosvoimat 2017 -selvityksestä

Selvitys tehtiin vuodenvaihteessa 2016–2017, yhteensä 103 vastaajaa

  • Yritys- ja liiketoimintajohtoa 45 %
  • Myyntijohtoa 36 %
  • Myynti 18 %

Näitä kysyimme:

  • Myyntitoimintoihin vaikuttavat ulkoiset muutosvoimat
  • Tärkeimmät toimenpiteet, joilla pyritään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin sekä tärkeimmät kehitysalueet tulevaisuudessa
  • 6 avointa kysymystä ja 36 väittämää

Kuinka kohdata ostamisen muutos? Raportti Myynnin muutosvoimat 2017 -selvityksestä Lataa tästä

Ota myynnin muutosvoimat haltuun!