Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Avaimia kasvun onnistumiseen

Kasvu lähtee myynnistä! Kasvun aikaansaamisessa ratkaisevat ennen kaikkea ihmisten onnistuminen ja kirkas myyntistrategia.

Timanttisen kirkas myyntistrategia ohjaa tekemistä; tiedetään mitä tehdään ja mihin suuntaan ollaan menossa. Kun ihmiset ovat mukana myyntistrategian laatimisessa alusta lähtien ja esimiestyö ja johtaminen ovat oikealla tasolla, on onnistumiselle parhaat lähtökohdat.

Myyntistrategian kysymykset mitä, kenelle, miten, missä ja kenen toimesta myydään, ovat elintärkeitä jokaisen yrityksen menestymisen kannalta. Kuten myös kilpailuetu, se tärkein muista erottava tekijä. Johtamisella varmistetaan myyntistrategian toteutuminen käytännössä.

Eikä pidä unohtaa, että hyvä myyntistrategia määrittelee myös ne asiat, mitä ei tehdä – valintojen perusteella tietenkin. Sillä huono myyntistrategia maksaa helposti satoja tuhansia euroja turhina kustannuksina ja menetettyinä tuottoina.

Onko nykyinen myyntistrategiasi sellainen, joka tuo kasvun tämänhetkisessä markkina- ja kilpailutilanteessa? Entä kuinka myyntistrategiasi toteutuu käytännössä, eikä vain paperilla?

Toukokuun aamukahveillamme 9.5.2018 tarjoilimme avaimia kasvun johtamiseen. Kasvuyrityksen ja kasvun johtamisesta sekä kirkkaan myyntistrategian merkityksestä alustivat Miika Mäkitalo (M-Files Oy) & Petri Maliranta Mercurista. Katso videolta lyhyt tiivistelmä aamun puheenvuoroista, ja lataa Miikan ja Petrin puheenvuorojen materiaalit:

Aamu Mercurissa 9.5.2018 - Varmista, että saat osuutesi markkinan kasvusta -materiaali:

Lataa tästä Aamu Mercurissa 9.5.2018 materiaali

 

Haluatko sparrata kanssamme myyntistrategian menestystekijöistä? Ota yhteyttä: Petri Maliranta

Avaimia kasvun onnistumiseen