Aamu Mercurissa 11.4.2018: Myynnin johtamisen prosessi x mittarit x kulttuuri = paremmat tulokset

Yrityksen menestys on yhä enemmän kiinni siitä, kuinka myyntityötä ja myyjiä johdetaan. Se ei ole rakettitiedettä. Mutta sanomattakin on selvää, että toimintaa ja ihmisiä ei johdeta samalla kaavalla, ainakaan menestyksekkäästi.

Myynnin johtamisen prosessi ja systematiikka ovat edellytykset busineksen ennustettavuudelle. Ilman myynnin ennustettavuutta taas on mahdotonta tehdä korjausliikkeitä, pitää vauhtia yllä tai kehittää businestä eteenpäin.

Mitä edellytyksiä ja pätevyyksiä organisaatioissa tarvitaan, jotta työskentelyn panos ja sitä kautta tulos on strategian ja tavoitteiden mukainen, asiakasyhteistyötä unohtamatta? Entä mitä se vaatii johtamiskulttuurilta, jotta osaat ja tiedät, mihin suuntaan ja miten myyjien työskentelyä tulee ohjata? Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia tämän vuosituhannen myynnin johtamisen menestystekijöistä!

Milloin: keskiviikkona 11.4.2018 klo 8.00–10.00

Missä: Mercuri International Oy:n toimitiloissa Säterinportissa, osoite: Linnoitustie 6, 02600 Espoo (Leppävaara)

Kenelle:Tilaisuus on tarkoitettu johdolle, jonka vastuulla on yrityksen B2B-myyntitoiminnon suorituskyvyn mittaaminen ja tehostaminen sekä johtamiskulttuurin kehittäminen. Johdolle, joka haluaa parantaa myyntitulostensa ennustettavuutta ja kykyä toteuttaa ennakoivia johtamistoimenpiteitä.

Agendalla:

  • aamukahvit ja verkostoituminen
  • Case Veho Hyötyajoneuvot – Näin me saavutimme merkittävästi parempia tuloksia systemaattisella johtamisella, Jouni Kummala, Veho Hyötyajoneuvot
  • Kuinka lisätä tulosten ennustettavuutta, johtaa tarkemmin ja saavuttaa parempia tuloksia? Petri Maliranta, Mercuri International Oy

Ilmoittaudu pian, sillä paikat täyttyvät vauhdilla! Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Huomioithan, että peruuttamattomasta paikasta veloitamme 50 eur.

Tämä tilaisuus on päättynyt. Tutustu Aamu Mercurissa 11.4.2018 puheenvuorojen materiaaleihin: Lataa materiaali tästä

Aamu Mercurissa 11.4.2018: Myynnin johtamisen prosessi x mittarit x kulttuuri = paremmat tulokset

Tutustu myös!

Mitä systemaattinen myynnin johtaminen tarkoittaa käytännössä

Lue lisää

Sales Excellence 2016: Myyntiprosessilla tehot irti koneesta

Lue lisää