Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Selling Power listasi Top 20 Sales Training Companies 2015 yritykset

Amerikkalainen Selling Power Magazine listasi maailmanlaajuisesti parhaat myynnin valmennusyritykset. Vuoden 2015 Top 20 Sales Training Companies –listan yritykset ovat lehden mukaan erinomainen valinta auttamaan asiakasyrityksiään kasvattamaan myyntiä ja tekemään parempaa tulosta – ei vain asiakasyritysten myyntitiimien ja tuloksen osalta, vaan myös asiakkaan asiakkaiden. Mercuri International on jälleen, kuten myös vuosina 2013 & 2014, mukana Top 20 Sales Training Companies 2015 –listalla.

Selling Power Magazine painotti valinnassaan seuraavia kriteereitä:

  1. valmennustarjonnan syvyys ja laajuus
  2. toiminnan & tarjonnan innovatiivisuus (valmennukset, metodologit & toimintatapa)
  3. kyky räätälöidä asiakaskohtaisia ratkaisuja
  4. vahva asiakastyytyväisyys

Tärkeä tekijä oli myös Top 20 myynnin valmennusyritysten asiantuntemus ostokäyttäytymisen muutoksesta ja digitaalisuuden vaikutuksesta B2B –myyntiorganisaatioiden toiminnassa.

Lue koko lehdistötiedote tästä: Mercuri International features on Selling Power’s 2015 Top 20 Sales Training Companies list 

Selling Power listasi Top 20 Sales Training Companies 2015 yritykset