Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Ammattimainen myynnin tehokkuuden analysointi

69 % parhaiten menestyneistä yrityksistä arvioi jatkuvasti myyntistrategiansa toimivuutta ja pyrkii ennakoimaan muutostarpeita.

Monessa ammattimaisesti johdetussa yrityksessä on jatkuvan auditoinnin kulttuuri yrityksen kriittisten toimintojen osalta. Ainoa poikkeus on myynti, myyntitoiminnot ja myynnin tehokkuus… Miksi myynti jää usein auditoimatta, vaikka myynti tuo rahan taloon? Siksi kannattaa varmistaa, että tiedät kuinka tehokas myyntitoimintosi nykytila on ja miten huolehdit tuloksentekokyvystä – ja erityisesti, jotta pystyt parantamaan näitä.

Miten myynnin tehokkuuden analyysi tehdään ammattimaisesti?

Tunnetko oman myyntiorganisaatiosi murtokohdat, jotta voit kehittää siitä toimialan parhaan - ja joka tekee myös erinomaista tulosta? Petri Ylenius kertoo videolla ammattisesta myyntitoimintojen auditoinnista.

Milloin erityisesti kannattaa auditoida myyntitoimintoja?

  • Kun saavuttamasi myynnin tulokset eivät ole tyydyttävällä tasolla, etkä tiedä mistä tämä johtuu
  • Kun haluat tunnistaa kaupallisen toimintonne vahvuudet ja seuraavat kehitys- ja panostuskohteet
  • Kun haluat luoda vakaan perustan tuleville kehittämistoimille ja muutoksille
  • Kun haluat tuoda läpinäkyvyyttä myyntitoimintosi tehokkuuteen
  • Kun haluat selvittää, kuinka myyntistrategia oikeasti toteutuu käytännössä 

Parhaimmillaan myynnin auditointi johtaa paitsi konkreettisiin tulosparannuksiin, myös toimintatapojen ryhtiliikkeeseen, numeeristen tavoitteiden systemaattiseen seurantaan ja koko myyntiorganisaation motivaation kasvuun. 

Lue lisää konsultointipalveluistamme B2B-myyntiorganisaatioille. Kerromme mielellämme tarkemmin lisää, kuten myös kokemuksia ja tuloksia toteuttamistamme asiakashankkeista myyntiorganisaation tehokkuuden analysoinnin osalta.

Lataa tästä Myynnin konsultointipalvelut esitteemme

Ammattimainen myynnin tehokkuuden analysointi