Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Uutta voimaa Mercuriin

Etsimme keväällä 2015 myynnin mestareita Mercuriin SLAM-viestillämme. SLAM on myynnin mestarin Suunta - Laatu - Ajoitus - Määrä. Visiomme on asiakkaamme menestyminen, mikä lähtee rohkeudestamme haastaa ja nöyryydestämme auttaa asiakastamme arjen työssä.

Meillä on ilo kertoa uusista myynnin mestareistamme: elokuussa saimme Mercuriin kolme uutta kollegaa myymään ja toteuttamaan myyntitoiminnan kehitys- ja muutosohjelmia asiakkaillemme. Uusina konsultteina, mercurilaisina 3.8.2015 aloittivat Saku Koskinen, Janne Marttinen ja John Saario.

 Saku Koskinen | Mercuri International OyBA Saku Koskinen (40) on työskennellyt TDC Oy:ssä Account Managerina, Devoi Oy –konsultointiyrityksessä yrittäjänä / partnerina sekä viimeksi vuodesta 2010 alkaen seniorikonsulttina Finprossa sekä sittemmin Finnish Trade Organisation Fintra Oy:ssä kansainvälistymisprojektien parissa.

Sakun yhteystiedot: 
e-mail: saku.koskinen(at)mercuri.fi
Puh. +358 509954450
LinkedIn: Saku Koskinen
 
 
 

Janne Marttinen | Mercuri International OyJanne Marttinen (51) on viimeksi työskennellyt kehitys- ja myyntijohtajana Kupari Data Oy:ssä ja sitä ennen toimitus- ja myyntijohtajan tehtävissä painatus- ja kopiointialan yrityksissä.

Jannen yhteystiedot:
e-mail: janne.marttinen(at)mercuri.fi
Puh.+358 400 426 127
LinkedIn: Janne Marttinen
 
 
 
 

John Saario | Mercuri International OyDI John Saario (48) on työskennellyt omassa Win Plan Group Oy –konsulttiyhtiössään yrittäjänä ja sitä ennen TeliaSoneralla eri tehtävissä, viimeksi TeliaSoneran BS-liiketoimintayksikön B2B myynnistä ja markkinoinnista vastaavana johtajana.

Johnin yhteystiedot:
e-mail: john.saario(at)mercuri.fi
Puh.+358 40 502 6069
LinkedIn: John Saario
 

Tervetuloa Mercuriin Saku, Janne & John!

Uutta voimaa Mercuriin