Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Tutkimme: Menestyjät hallitsevat myyntistrategian

Tuore selvityksemme myyntistrategiatyöskentelyn toimivuudesta suomalaisissa yrityksissä osoittaa, että moni yritys on onnistunut vahvistamaan asemiaan myös nykyisessä haastavassa markkinatilanteessa. Lataa ja lue tästä Myyntistrategia kasvun moottorina -kyselyn yhteenveto.

Myyntistrategialla on merkitystä. Kun markkina on murroksessa, antaa myyntistrategia suunnan. Myyntistrategiatyöskentely on yritysjohdon keskeinen työkalu ammattimaiseen myyntitoimintojen jatkuvaan uudistamiseen ja kehittämiseen – vahvasti liiketoimintastrategiaan kytkien. Vastaavasti yritysten menestys korreloi pitkälti myyntitoimintojen uudistamisen kanssa. 

”Johtamisen tehtävä on ennakointi ja valintojen tekeminen. Menestyvät yritykset analysoivat jatkuvasti toimintaympäristön ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutoksia, ja uudistavat tältä pohjalta aktiivisesti myyntistrategiaansa”, kertoo tutkimushankkeestamme vastannut Petri Maliranta.

Myyntistrategia määrittelee mihin panostamalla kasvu saavutetaan. Selvityksemme nostaa esiin myös myyntikustannusten hallinnan ja segmenttikohtaisten myyntikanavien hyödyntämisen – tai pikemminkin niiden puutteen. Erityisesti B2B-yrityksissä pitää viimeistään nyt herätä monikavanavaisuuteen ja digitalisoitumiseen. ”Menestyvissä yrityksissä myynti on koko organisaation asia, ei vain myyjien”, jatkaa Maliranta.

Mistä myyntistrategiassa oikein on kyse? Asiantuntijamme Petri Maliranta kertoo tarkemmin - katso video:

Petri Maliranta: Mistä myyntistrategiassa oikein on kyse?

Taustaa Myyntistrategia kasvun moottorina –tutkimuksesta

  • Verkkokyselynä syys-lokakuussa 2014.
  • Yhteensä 218 vastaajaa kaupallisesta johdosta (toimitusjohtajia, myyntijohtajia ja liiketoimintajohtajia sekä markkinointi- ja kaupallisia johtajia)
  • Kyselyssä selvitettiin myyntistrategiatyöskentelyn toimivuutta ja eroja yritysten välillä, jotka ovat vahvistaneet asemaansa tässä markkinassa niihin, jotka eivät ole siinä onnistuneet ja/tai ovat menettäneet asemiaan.

Haluatko kuulla lisää selvityksestä tai tehdä auditoinnin oman myyntiorganisaatiosi myyntistrategiatyöskentelystä?

Ota yhteyttä: Petri Maliranta

Valmenna avainpelaajasi ammattimaiseen myyntistrategiatyöskentelyyn - lue tästä lisää!

Tutkimme: Menestyjät hallitsevat myyntistrategian