Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Social Selling B2B-myyjän työssä

Mitä Social Selling on ja mitä se tarkoittaa B2B-myyjän työssä?

Parhaat myyjät ovat aina olleet oman aikakautensa parhaita "social sellereitä". Tämän päivän asiantunteva myyjä on aidosti asiakkaan asialla. B2B-myyjä kuuntelee, opastaa ja auttaa uutta, nykyistä ja toivottavasti tulevaa asiakasta. Avaintermejä onnistuneessa myyntityössä ovat kohtaaminen, vuorovaikutus, luottamus ja verkostot, kuten myös pitkäjänteisyys ja nopea reagointi. Vaikuttamisen kanavia, välineitä ja tapoja on useita.

Tärkeintä tämän päivän myyntityössä on olla siellä missä asiakkaatkin ovat, oikeaan aikaan, ja kohdata asiakas tarve- ja ostopolullaan. Itsestään selviä asioita jokaiselle myynnin ammattilaiselle. Mutta miten tätä kaikkea voisi tehdä ja toteuttaa tänään kenties hiukan tehokkaammin, kuin joskus aiemmin...

Sosiaalisen myynnin päätavoitteena on että sekä nykyiset että potentiaaliset asiakkaasi näkevät ja kokevat myyjän arvoa tuottavana kumppanina. Parhaimmillaan onnistunut Social Selling tekeminen näkyy suoraan myynnin tehokkuudessa ja tuloksessa. Asiantunteva ja vaikuttava myyjä osaa luoda arvoa ja rakentaa luottamusta asiakkailleen. Hän on jatkuvassa vuorovaikutuksessa oman verkostonsa kanssa ja hyödyntää ammattimaisesti eri medioita ja kanavia työssään. Sosiaalisen ajan myyjä nopea, reagoiva ja aktiivinen.

Entä sinä, mietitkö, miten nostaa omaa myynnin tehokkuutta sosiaalisen myynnin keinoin seuraavallle levelille? B2B Social Selling -valmennuksemme avaa nykyajan myynnin ammattimaisen vaikuttamisen salat, tutustu ja varaa paikkasi tästä.

Tutustu ja varaa valmennus: B2B Social Selling

Ota moderni myynti haltuun! Sparrataan yhdessä tämän ajan myyntityössä menestymistä: Ota yhteyttä

Social Selling B2B-myyjän työssä