Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Petri  Maliranta

Petri Maliranta

Sales Performance Consulting Team Lead, Senior Consultant

  • +358 40 565 8375

"Myyntiorganisaatio on yrityksen menestyksen ja arvon muodostumisen kannalta kriittinen toiminto. Kun myyntikoneisto on viritetty huippuunsa, tuloksentekokyky säilyy ja yritys kykenee kasvamaan kannattavasti.

Myyntitoiminnon tuottavuuden jatkuva parantaminen on tyypillisesti ammattimaisen johdon agendalla, eli kuinka varmistaa paras mahdollinen suhde tulosten ja panostusten välillä (= myyntiorganisaation ROI).

Näiden isojen kysymysten parissa työskentelen tyypillisesti asiakkaideni kanssa. Erityisosaamistani ovat mm. myyntiorganisaation toiminnan auditointi ja tuottavuuden kehittäminen, myynnin ja myynnin johtamisen prosessien sekä mittaristojen määrittely sekä kasvun tuovan myyntistrategian konkretisointi ja johtaminen käytäntöön.

Asiakkaani arvostavat kykyäni hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja tunnistaa oleelliset kehitettävät osa-alueet, kykyäni luoda uutta sekä tuoda näkemyksiä ja viedä kehityshankkeet tinkimättömästi maaliin ja sujuvalla yhteistyöllä. Olen saanut tehdä yli 20 vuotta käytännön myynti- ja asiakastyöskentelyä sekä reilusti yli 10 vuotta myynnin, kaupallisten operaatioiden ja tiimien johtamista.

Kaikki asiat saadaan ratkaistua – se on tapani katsoa asioita, maailmaa ja yhteistyötä ihmisten kanssa."

Farax 360 johtajuusarvion käyttöön sertifioitu valmentaja

Petri Maliranta on Farax 360 johtajuusarvion auktorisoitu valmentaja

Petri Maliranta on auktorisoitu FARAX CPE (Change, Production & Employee) -menetelmän käyttämiseen asiakkaidemme henkilöstön suorituskyvyn kehittämisessä. Farax 360 johtajuuden arviointi on keino selvittää henkilön johtamisprofiili, kehittää johtamista ja auttaa rakentamaan organisaation johtamiskulttuuria. 

Lue tästä muutamia ajatuksiani myyntiorganisaation toiminnan kehittämisestä

Myynnin muutosvoimat: Selvitimme vuodenvaihteessa 2016–2017 yritysjohdon ja myyjien näkemyksiä myyntitoimintoihin tulevaisuudessa vaikuttavista muutosvoimista, miltä tulevaisuuden myynti ja myynnin johtaminen näyttävät sekä mitkä ovat tärkeimmät kasvun avaimet tulevaisuudessa.

Lataa tästä Myynnin konsultointipalvelut esitteemme