Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Myynnin aamukahvit 2.9.2016 #totalselling #socialselling

Mistä Social Sellingissä (sosiaalinen myynti, vuorovaikutuksellinen myynti) on kyse? ”Myyjä, tuo kokemuksesi ja asiantuntemuksesi esille – sillä autat asiakastasi uskomattoman paljon, rakennat suhdetta, luot luottamusta – ja teet myyntiä.”

Erilaisia kanavia ja välineitä on useita hyödynnyttäväksi, B2B-myyntityössä ratkaisevat henkilökohtainen kontakti ja vuorovaikutus. Ole läsnä siellä, missä asiakkaasi ovat! Myynnin ja myyntityön muutoksesta, erityisesti B2B-myyjän näkökulmasta, tämän päivän tuloksellisesta myynnistä Myynnin aamukahveilla perjantaina 2.9.2016 keskustelivat Harri Sell ja Sani Leino, katso Periscope-livetallennus:

Myynnin aamukahvit on suoraa asiaa myynnistä, myynnin johtamisesta ja tulevaisuuden myynnin kasvusta. Syyskauden aamukahvisarjamme aloittaa (viime keväältä peruuntunut) "Total Selling" aamukahvikeskustelu: suora Periscope-lähetys Mercuri_Finland 2.9.2016 klo 8.30-9.00, jolloin Harri Sell:n vieraana on Top 100 Social Selling vaikuttaja Sani Leino. Näitä kahveja ei kannata jättää väliin!

Näille aamukahveille ei tarvitse ilmoittautua mitenkään - nauti kanssamme myynnin aamukahvit siten kun haluat, siellä missä olet! Myynnin Aamukahvit ovat katsottavissa Periscopen ja/tai verkkoselaimen kautta tästä linkistä. Periscope toimii parhaiten mobiili-/tablettilaitteilla. Jos katsot suoraa Periscope-lähetystä selaimen kautta, käytä Chromea, Safaria tai Firefoxia nähdäksesi videon.

Seuraa suoraa lähetystä 2.9.2016 klo 8.30 Myynnin aamukahveilta tästä linkistä: Periscope Mercuri_Finland Huom.! käytä nettiselaimena Chrome, Safari tai Firefox

Myynnin aamukahvit 2.9.2016 #totalselling #socialselling