Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Takaisin

Myynnin aamukahvit 10.6.2016 - vieraina Marek Hintze ja Esa Rautalinko

Suomi nousuun myynnillä! Suhtaudutaanko yrityksissä myyntiin oikein, ja ymmärretäänkö oikeasti myyjän arvo? Entä onko myynnin johtaminen ammattimaisesti hoidossa? "Hyvilläkään myyjillä ei paikata huonoa myynnin johtamista." Miksi myyntiä johdetaan usein lopputuloksella (tavoitteilla) sen sijaan, että avattaisiin myynnin tunnusluvut ja mittarit; mitä ne kertovat, miksi, vertailu, mitä voisi oppia... Entä missä roolissa on asiakas? Näistä aiheista Myynnin aamukahveilla perjantaina 10.6.2016 keskustelivat Uffe Tollet, Marek Hintze ja Esa Rautalinko, katso Periscope-livetallennus:

Myynnin aamukahvit on suoraa asiaa myynnistä, myynnin johtamisesta ja tulevaisuuden myynnin kasvusta. Myynnin aamukahvikeskustelu on suora Periscope-lähetys Mercuri_Finland 10.6.2016 klo 8.30-9.00, jolloin Uffe Tolletin vieraana ovat Esa Rautalinko ja Marek Hintze.

Näille aamukahveille ei tarvitse ilmoittautua mitenkään - nauti kanssamme myynnin aamukahvit siten kun haluat, siellä missä olet! Myynnin Aamukahvit ovat katsottavasti Periscopen ja/tai verkkoselaimen kautta tästä linkistä. Periscope toimii parhaiten mobiili-/tablettilaitteilla. Jos katsot suoraa Periscope-lähetystä selaimen kautta, käytä Chromea, Safaria tai Firefoxia nähdäksesi videon.

Myynnin aamukahvit periscope live 10.6.2016

Seuraa suoraa lähetystä 10.6.2016 klo 8.30 Myynnin aamukahveista tästä linkistä: Periscope Mercuri_Finland

Huom.! käytä nettiselaimena Chrome, Safari tai Firefox

Myynnin aamukahvit 10.6.2016 - vieraina Marek Hintze ja Esa Rautalinko Myynnin aamukahvit 10.6.2016 - vieraina Marek Hintze ja Esa Rautalinko