Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mika Nivala

Mika Nivala

Consultant

  • +358 500 804 452

Varaa tästä sinulle sopiva aika tapaamiselle Mika Nivalan kanssa

"Asiakkaani haluavat minun auttavan heitä myynnin, asiakaspalvelun ja esimiestyön analysoinnissa, kehittämisessä ja uuden toimintavan valmentamisessa.

Käytännönläheinen ja pragmaattinen lähestymistapani näihin asioihin kumpuaa omista kokemuksistani hyvin erilaisissa organisaatiossa ja hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Myyjänä, esimiehenä ja asiakkaana olen oppinut monet asiat kantapään kautta. Kokemus ja näkemys yhdistettynä Mercurin malleihin ja systemaattisen lähestymistapaan antavat vankan pohjan ymmärtää erilaisten asiakkaiden tilanteita.

Erityisosaamistani on vähittäiskauppa, ja siellä erityisesti myynnin kehittäminen ja erilaisten ihmisten erilaiset johtamistarpeet sekä muutoksen rakentaminen ja läpivienti yhdessä asiakasyritysten kanssa.

Olen itse toiminut pitkään kaupan alalla - myymälätyöskentely, asiakaspalvelu ja vähittäiskaupan toimintamallit ja tämän päivän haasteet ovat ydinosaamistani. Olen ollut myös toisella puolen pöytää, tavannut paljon erilaisia myyntiedustajia ja myyjiä, ja siksi pystyn havainnoimaan myyntiä sekä myyjän että asiakkaan hattu päässä.

Tiedän tuovani arvoa asiakkailleni, koska pystyn löytämään juuri ne kehittämiskohteet, joissa panos-tuotos suhde on paras. Kaikkea ei kannata lähteä välttämättä viemään yhtä aikaa eteenpäin, ja aika monesti  ”Less is more”.

Uskon vahvasti systematiikkaan ja siihen, että organisaatioissa olemassa oleva osaaminen on tuotava näkyväksi, kuvattava ja jaettava kaikille.

Asiakas on oman busineksensä paras asiantuntija, minä voin tuoda näkökulmia, ajatuksia ja viitekehyksiä kehittämisen tueksi. Kun teen asiakkaan kanssa yhteistyötä, olen asiakkaalla töissä. Siksi asiakkaan tavoitteet ja onnistumiset tuntuvat myös omiltani."