Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mercurin uutiskirje 6/2014
Takaisin

Mercurin uutiskirje 6/2014

Myynnin transformaatio – Mitä ihmettä ja miksi?

Jokaisen yrityksen ja myyntiorganisaation tavoitteena on kannattava kasvu, eikö totta! Mielestämme kannattava kasvu tulee onnistuneen myyntityöskentelyn kautta.

Ostokäyttäytymisen muutos on muuttanut myynnin. Asiakkaat ovat entistä tietoisempia ja vaativampia, heillä on käytössään (lähes) sama tieto tuotteista/palveluista ja vielä samanaikaisesti kuin myyjilläkin. Asiakas vertailee vaihtoehtoja, hyödyntää verkostojaan, kysyy suosituksia. Perinteinen ajattelu myyjän työstä ei riitä. Myyntijohdon ja myyjien on työskenneltävä toisin ollakseen relevantti vaihtoehto asiakkaiden ja prospektien silmin. Myyjän on päästävä mukaan asiakkaan ostomatkalle. Me Mercurissa kutsumme tätä myynnin transformaatioksi.

Meillä kaikilla myynnin kasvua hakevilla syksy 2014 tulee varmasti olemaan kiireinen. Varaa jo nyt kalenteristasi hetket, jolloin voit keskittyä omien myyntitoimintojenne tehostamisen suunnitteluun. Aamu Mercurissa –tilaisuuksissamme saat näkemyksiämme ja ajatuksiamme esim. tarvittavaan myynnin transformaatioon, myyntimahdollisuuksien vahvempaan kotiuttamiseen ja uuden myyntihenkilöstön tuottavuuteen. Tervetuloa, ilmoittaudu mukaan! Lue tästä kesäkuun 2014 uutiskirjeemme!