Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mercurin uutiskirje 12/2014
Takaisin

Mercurin uutiskirje 12/2014

Myynti muuttuu, koska ostaminen on muuttunut. Monessa yrityksessä tehdään juuri nyt merkittäviä valintoja tulevaisuuden turvaamiseksi. Ja koska kassavirta tulee myynnistä, on samalla tehtävä merkittäviä muutoksia myös kaupallisiin toimintoihin (viestintä, markkinointi, myynti).

Muutos tuo aina mahdollisuuksia. Samalla se on usein myös iso riski, satsaus/investointi tulevaisuuteen ja vaatii täysin uudenlaisen ajattelun markkina-alueesta, asiakkaista, kumppaneista ja ehkä myös tulevasta ansaintalogiikasta. Tällainen ”pakotettu” muutos tuo parhaimmille mukanaan myös hyviä kilpailukykyä lisääviä elementtejä, jotka ovat välttämättömiä tulevaisuudessa selviämisessä.

Myyntistrategiatyöskentely on yritysjohdon keskeinen työkalu myyntitoiminnon jatkuvaan kehittämiseen, ja kysymys on loppukädessä yksinkertaisista asioista. Nyt on oikea aika varmistaa, että myyntistrategia on ovi tulevaisuuteen! Lue tästä joulukuun 2014 uutiskirjeemme.


Myynnillistä menestystä vuoteen 2015!
Peter Kietz
toimitusjohtaja
Mercuri International Oy

Mercurin uutiskirje 12/2014