Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mercurin foorumissa sukellettiin tutkimusmatkalle tulevaisuuden työhön ja oman mielen syövereihin
Takaisin

Mercurin foorumissa sukellettiin tutkimusmatkalle tulevaisuuden työhön ja oman mielen syövereihin

Miten selviytyä, kun uudet työtavat ja robottiteknologia tulevat mukaan työhön?

Maailma ei ole koskaan aiemmin ollut näin turbulentti kuin se nykyisin on. Sitten 1400-luvun Gutenbergin keksinnön on ihmiskunta ottanut yhä suurempia teknologisia harppauksia. Yksi merkittävimmistä muutoksista on robottitekniikan mukaantulo arkiseen työhön. ”Meidän on valmistauduttava sellaiseen muutokseen, mistä emme vielä tiedä mitään”, voittamisvalmentaja Cristina Andersson sanoi kuulijoilleen Mercurin foorumissa. Anderssonin mukaan jo nyt robotit pystyvät huimiin saavutuksiin. Palvelurobottien käyttö kasvaa valtavasti, puhutaan jopa eksponentiaalisesta kasvusta. Parhaimmillaan robotit tekevät työtä tehokkaammin kuin ihminen. Esimerkiksi Amerikassa syöpäsairaalassa robotti tekee leikkauspäätöksiä ja hoitaa operaatioita paremmin kuin ihminen, Moskovassa käytetään robotti-opettajia yliopistoissa, ja Japanissa robotit auttavat mm. vanhusten hoidossa.

Cristina Andersson | Voittajana tulevaisuuden töihin!Anderssonin mukaan roboteilla on jo käytössään vasemman aivolohkon toimintoja, mikä mahdollistaa internetissä olevan tiedon hyödyntämisen. Nyt kehitetään myös oikealle aivolohkolle tyypillisiä toimintoja. ”Robotit eivät silti saa poistaa ihmisten tuntemaa vastuuta läheisistään. Mutta robotit voivat auttaa meitä tavalla, joka ei vie meiltä arvokkuutta ihmisenä.” Entä miten meidän tulisi suhtautua robottien tuomaan kilpailuun esim. työpaikoista? Andersson kehottaa elämään sen sisältöistä elämää ja löytämään sellaisia teemoja elämässään, jotka tekevät ihmisestä ainutlaatuisen. ”Älä kilpaile robottien kanssa siinä, missä ne jo ovat hyviä. Sen sijaan omaan työhön kannattaa lisätä palvelua ja luovaa työtä.”

Tiedostamaton mieli käyttöön

Lauri Järvilehto | Ajattelu on taitolaji - Omat vahvuudet kilpailutekijänäUusin teknologia haastaa ihmisen nykyiset taidot ja tiedot aivan uudella tavalla. Ajattelun työvälineet on saatava yhä tehokkaammin käyttöön. ”Tiedostamattoman mielen valtavassa kapasiteetissa piilee suuria mahdollisuuksia”, sanoi filosofian tutkija Lauri Järvilehto. Hän muistutti flow-tilan tärkeydestä. ”Elämän jutut eivät tapahdu tietoisessa mielessä vaan tiedostamattomassa. Flow tarkoittaa tilaa, jossa parhaimmillaan itsetietoisuus saattaa unohtua täysin.”

Ikävä kyllä jokin kehityksessämme on saanut meidät unohtamaan innostumisen, uppoutumisen ja taidon luoda uutta. Järvilehto lainasi Esa Saarista, joka kuvaavasti on sanonut, että maailma on täynnä ihmisiä, jotka ovat äärettömän innostuneita siitä, mitä tekevät. Harmi vain, että suurin osa heistä on alle seitsemänvuotiaita. ”Luovan neron salainen ase on neuroottinen muistiinpanojen tekeminen. Kun mestariajatus sujahtaa, se kannattaa välittömästi kirjoittaa ylös.”

Järvilehto antoi toisenkin neuvon: Jos toimit tylsistymisalueellasi, anna itsellesi enemmän haasteita. Flowssa taidot ja tehtävien vaatimustaso ovat tasapainossa ja ihminen pystyy keskittymään asiaan, jota tekee. Jos taidot alittavat vaatimukset, stressaannut.

Lauri Järvilehdon ja Cristina Anderssonin lisäksi foorumissa esiintyivät futuristi Niko Herlin, tietokirjailija ja valmentaja Maaretta Tukiainen ja Pyhäniemen kartano Oy:n toimitusjohtaja Sari Pihlström. Päivän juontajana ja innostajana oli valmentaja Ilkka Koppelomäki. Mercurin foorumin teemana 23.5.2014 Helsinki Congress Paasitornissa oli tulevaisuuden kohtaaminen työssä ja arjessa. Nyt jo 25. kerran järjestetty seminaari kokoaa vuosittain erilaisissa asiantuntija-, esimies- ja assistenttitehtävissä toimivat ammattilaiset ajankohtaisen teeman ympärille.

Tiivistelmät esityksistä Mercurin foorumissa 23.5.2014:

Lauri Järvilehto | Ajattelu on taitolaji - Omat vahvuudet kilpailutekijänä

Cristina Andersson | Voittajana tulevaisuuden töihin!

Niko Herlin | Ennakoi tulevaa - Liike-elämän ja talouden heikot signaalit

Maaretta Tukiainen | Tunnista varjosi, vapauta karismasi!