Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Mercurin Assistenttibarometri 2013 selvitti sihteerityön kehittämiskohteita
Takaisin

Mercurin Assistenttibarometri 2013 selvitti sihteerityön kehittämiskohteita

Kehittämiselle selkeämpi suunta ja työlle mitattavat tavoitteet

Työelämän muutokset ja murrokset näkyvät myös assistenttityössä. Moni assistentti ja sihteeri haluaa vastaisuudessa laajentaa toimenkuvaansa erityistehtävillä tai kehittyä jonkin alueen asiantuntijana. Vain joka kymmenes halusi jatkaa täysin nykyisissä tehtävissään.

Tina Hattunen | Mercuri International OyValmennuskonsultti Tina Hattunen Mercurista pitää erinomaisena asiana sitä, että assistenteilla on halua uudistaa työtehtäviään. Mercuri International Oy selvitti syksyllä 2013 assistenttityön muutoksia. Tuoreessa barometrissa liki sata sihteeriä, assistenttia ja koordinaattoria kertoi näkemyksiään ja kokemuksiaan sihteerityöstä.

Onko suunta selvillä?

Vaikka sihteereillä on halua laajentaa työtehtäviään, organisaatioissa ei ole useinkaan selvää kuvaa siitä, miten sihteereiden ja assistenttien tulee kehittyä täyttääkseen muuttuvan työroolin vaatimukset. Selvitys paljastaa selvästi, että parantamisen varaa on myös tavoitteiden asettamisessa.

”On tärkeää, että kehittämiselle on selkeä suunta. Se luo pohjan tavoitteiden asettamiselle. Nämä ovat keskeisiä asioita myös esimiehen ja assistentin välisissä kehityskeskusteluissa.”

”Assistentit arvostavat myös esimiehen tunnustusta ja arvostusta. Niitä voitaisiin käyttää yhä enemmän motivaation ylläpitämisen välineenä”, Tina Hattunen vinkkaa esimiehille.

Parantamisen varaa löytyy myös assistenttityön tuloksellisuuden seuraamisessa. Siinä mittareina voivat olla esim. toimeksiantojen määrä ja laatu sekä ajankäyttö. Hattusen mukaan työn tekeminen mitattavaksi ja näkyväksi vaatii usein rohkeutta. ”Vasta kun osaamme mitata omaa työtämme, tiedämme, mitä meiltä odotetaan ja mihin suuntaan meidän pitäisi työtämme kehittää.”

Kokemusta ja tietoa sihteereiltä näyttää löytyvän. Sihteerityön ammattilaiset ovat sitä mieltä, että heillä on paljon hiljaista tietoa, jota tulisi jakaa niin kollegoille kuin muillekin organisaatioissa. Haasteena on, miten tätä arvokasta tietoa osaamme siirtää ja hyödyntää osaamisena organisaatiossa.