Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Johtaja tarvitsee yhä enemmän leadership-taitoja
Takaisin

Johtaja tarvitsee yhä enemmän leadership-taitoja

MBS Leadership –kehittämisohjelma auttaa johtamisen haasteissa!

Ihmisten johtaminen, leadership, korostuu johtamistyössä entisestään. Esimerkiksi yritysostot vaativat erilaisten yrityskulttuureiden yhteensovittamista. Siinä onnistuminen edellyttää, että johtaja saa ihmiset mukaan muutokseen.

Kari Pihl | Mercruri International OySeniorikonsultti Kari Pihl Mercuri International Oy:stä nostaa johtamisen tärkeimmäksi työvälineeksi johtajan persoonan, sen miten hän toimii, mitä hän on ja mitä edustaa. Kun johtaja saa henkilöstönsä toimimaan oikeaan suuntaan ja tekemään oikeita asioita, hän varmistaa tavoitteisiin yltämisen. Kyse on paljon ihmismielen johtamisesta ja ohjaamisesta.

Pihl puhuu energisoivasta johtamistyylistä ja energiaa antavasta johtajasta, joka auttaa ihmisiä onnistumaan. ”On hyvä kysyä, mitä oikein tulee sisään, kun tulet sisään vaikkapa työpaikan ovesta tai kotiovesta”, hän tiivistää.

”On esimerkiksi suuri ero siinä, näkeekö johtaja ongelmia vai ratkaisuja. Ja miten hän saa omat johdettavansa ideoimaan ratkaisuja. Tähänkin on selkeitä malleja olemassa, joita valotamme MBSL-ohjelmassa.” Johtamistyön haasteita, työn painopisteitä ja johtamistaitojen kehittämistä pohdittiin Mercurin aamiaistilaisuudessa 6. syyskuuta.

Tulipalojen sammuttamista

Johdon työaika kuluu entistä enemmän tulipalojen sammuttamiseen. Vaikka kiire rassaa johtajan työtä, Pihl kehottaa esimiehiä ja johtajia investoimaan itseensä ja työskentelynsä kehittämiseen. ”Nyt erityisesti on tärkeää ottaa etäisyyttä omaan työhönsä, saada uusia näkemyksiä ja päivittää leadership-osaamistaan.”

Kari Pihl vastaa johtamisosaamista kehittävästä Mercuri Business School Leadership –oppimisohjelmasta, joka on kerta toisensa jälkeen saanut erinomaisia arvioita osallistujilta. Liki vuoden kestävä ohjelma sisältää neljä opintoleiriä, verkko-oppimista, erilaisia tehtäviä ja arvioita. Ohjelma rakentuu neljän teeman ympärille: muutos, uusiutuminen, johtajuus ja oppiminen. Ohjelma päättyy Graduation-tilaisuuteen ja osallistujan tekemään diplomityöhön.

”Osallistujat saavat toisiltaan myös vahvaa sparrausapua. Monesti johtaja on yksin päätösten edessä, joten kollegoiden ja johtamisen asiantuntijoiden apu tulee tarpeeseen.”

Myös monet aiempiin ohjelmiin osallistuneet ovat huomanneet sparrauksen tuomat edut, ja jatkavat keskinäisiä kurssitapaamisiaan vielä ohjelman päättymisen jälkeenkin. Esimerkiksi vuonna 2002 päättyneen ohjelman osallistujat tapaavat edelleen toisiaan säännöllisesti.

Lisätietoa MBS Leadership –kehittämisohjelmasta: Kari Pihl