Avainasemassa myynnin johtaminen

Avainasemassa myynnin johtaminen

Myyntiorganisaation menestyksen takana on hyvä johtaminen! Tehdään yhdessä kestävä, kasvuun johtava muutos myyntiorganisaatiosi toiminnassa ja suorituskyvyssä.
Monimuoto-oppiminen

Monimuoto-oppiminen

Sekä avoimet että räätälöidyt valmennuksemme ovat tehokas ja toimiva yhdistelmä luokkahuonekohtaamista, verkkopohjaisia ohjelmia ja erilaisia tehtäviä. Ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus Suomen markkinoilla!
Kaikki räätälöitävissä!

Kaikki räätälöitävissä!

Myynti, johtaminen, vuorovaikutustaidot, toiminnan kehittäminen... Suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun organisaatiollesi sopivan ratkaisun - sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Internationally - totta kai!

Internationally - totta kai!

Kansainvälinen kasvu, yhtenäinen myyntikulttuuri ja toimintatapa, kv-projektien pyörittäminen - you name it. Omat asiantuntijamme ja valmentajamme ympäri maailmaa ratkovat näitä päivittäin asiakkaidemme kanssa.
Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Kun kyse on myyntitoiminnan tehokkuudesta

Myynnin kasvattaminen edellyttää inspiroivaa ihmisten johtamista, organisaation toiminnan tehostamista ja kaikkien asiakastyössä mukana olevien avainhenkilöiden tahdon ja taidon maksimoimista. Meillä on kyky laittaa jokainen myymään.
Yli miljoona kehitystarinaa!

Yli miljoona kehitystarinaa!

Kokemuksemme ja tuloksemme myynnin kasvun aikaansaajana 50 vuoden ajalta hakevat vertaistaan. Millaisen tarinan teemme sinun kanssasi?
Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Ostamisen muutos muutti myös B2B-myynnin

Digitalisaatio, kanavat, keinovalikot, liidit kaupoiksi, asiakkuuksien hoito, uudistuminen… Myynnin maailma on muuttunut. Autamme sinua yhdistämään markkinointisi myynnin prosessiin - #kaikkimyy.

Taking Sales to a Higher Level

Juha  Alanen

Juha Alanen

Partner, Consultant Director

  • +358 9 681 681
  • +358 400 413 031

Lähetä tästä sähköpostia Juhalle.

Juha Alasella on käytännönläheinen kokemus kansainvälisten myyntiorganisaatioiden tehokkuuden kasvattamisesta ja myyntitoimintojen modernisoimisesta nyt neljältä vuosikymmeneltä. Konsultointityön taustalla on vahvat näytöt myynnin ja markkinoinnin johtamisesta palveluliiketoiminnassa eri toimialoilta. Alanen haastaa sinut johtamaan ja uudistamaan oman myyntitoimintanne tämän päivän vaatimusten mukaisesti!

”Hinku auttaa asiakkaita menestymään on vahvin draiverini. Asiakastarpeet muuttuvat jatkuvasti; tavoitteet, olosuhteet, edellytykset, välineet, johtaminen… Siksi kaikki yritysten kehittämistoimenpiteet pitää aina pystyä yhdistämään näihin.

Johtajana minulla on vahva halu vaikuttaa arjen toimintaan - haastan, kyseenalaistan ja kiteytän olennaisen. Tarkastelen asiakokonaisuuksia analyyttisesti, mutta kun ryhdytään töihin, asioita pitää saada aikaiseksi. Ehkä juuri siksi olen parhaimmillani yllättävien tilanteiden edessä, kun kaikki ei mene kuin käsikirjoituksessa. Silloin pitää pystyä katsomaan asioita helikopteriperspektiivistä ja osata erotella todellisuus ja vaikutelmat. Pysähtyä, astua yksi askel taaksepäin – ja ajatella.

Kannattava kasvu tulee panostuksesta asiakkaan liiketoiminnan aitoon ymmärtämiseen – se on kovaa työtä ja päivittäistä itsensä haastamista, ”kädet savessa”. Itse uskon yksinkertaisiin ratkaisuihin, olen valmis hieromaan asioita tarvittaessa pitkäänkin, jotta tulos olisi selkeä ja laadukas. Olen törmännyt usein siihen, että on kiire tehdä ratkaisuja, vaikka osapuolilla olisi ongelmasta erilaisia näkemyksiä. Silloin tarvitaan kärsivällisyyttä ja malttia keskustella. En pidä hätäilystä, joskus ”yön yli nukkuminen” on viisaampaa, kuin rynnätä toteuttamaan ensimmäiseksi mieleen tulevaa ideaa. Asioita on aina hyvä tarkastella monesta näkökulmasta, ja tätä samaa tuon myllärinä organisaatiosi tavoitteelliseen tekemiseen.”